Kære Kunde

Vi har pr. 01-03-2023 måttet tage en hård og kynisk beslutning om at stoppe med at tilbyde vores flotte vinduer, specialløsninger og meget andet som følge af at vi drukner i vores egen succes. Vi vil fremover koncentrere os om bænke, lamper og glasriste, mens alt andet vil blive stoppet. Vi har dog samarbejder med vores tidligere samarbejdspartnere om at de kan videreføre kulturarven. Hvorfor vi kan henvise jer til rette partnere.

Staldvinduer i dansk kvalitet 

Hos Velamp tilbyder vi solid dansk kvalitet på staldvinduer, og da vi udelukkende bruger sejjern til vores vinduer, kan vi tilbyde 30 års overfladegaranti. Når du køber støbejernsvinduer hos os, vil du altså hverken opleve falmede farver eller rust trods ridser og skrammer, som ellers med tiden kan forekomme på støbejernet, hvis det er monteret et udsat sted.

Alle vores vinduer er danskproducerede på vores eget støberi i Vejen i Sønderjylland. Vi har støbt siden 1944, hvorfor vi med vores mange års erfaring kan være behjælpelige med rådgivning til dit næste byggeprojekt.

Bredt udvalg af staldviduer

Hos Velamp har vi over 250 standard støbejernsvinduer i forskellige mål og udformninger. Herunder finder du både tag- og facadevinduer i både rund, buet og firkantet facon. Tilpassede løsninger eller størrelser kan produceres ved forespørgsel.

Specielt kendetegnende for de staldvinduer og støbejernsvinduer, vi laver hos Velamp, er, at de alle er godkendt af Kulturarvsstyrelsen og Nationalmuseet som leverandør til bevaringsværdige og fredede bygninger.

Æstetiske vinduer til stalden

Du kan altså trygt bestille vinduer hos os og være sikker på, at de vil falde flot og naturligt ind ved en restaurering af en ældre bygning. Står du foran en restaurering eller et nybyggeri i en ældre stil, står vi klar til at hjælpe dig. Vi har en stor ekspertise inden for staldvinduer, kirkevinduer og inden for de klassiske støbejernsvinduer med ornamenter og krummelurer. Vi hjælper gerne vil at finde et passende design efter dine drømme og ønsker, som samtidig vil klæde dine bygninger.

 

Valg af glas til dine vinduer

Når det kommer til valg af glas i dine nye støbejernsvinduer, kan du vælge imellem følgende muligheder:

  • Hærdet glas
  • Sikkerhedsglas
  • Renoveringsglas

Ønsker du at vælge en løsning med glas, der isolerer, er det også en mulighed. Ved denne løsning bruges der en forsats. En forsats virker både lyddæmpende og varmebesparende og holder på den måde uønsket støj ude og ønsket varme inde på samme tid. Derved er det en glimrende løsning til at opretholde et optimalt indeklima.

De forskellige muligheder har selvfølgelig hver deres funktion, og derfor er dit valg også afhængigt af, hvor vinduerne skal monteres. Hærdet glas er eksempelvis fordelagtig af bruge i staldbygninger, hvor du har dyr gående. Knuses en rude i hærdet glas, bliver glasset nemlig ikke skarpt og til fare for dyrene. I stedet smuldrer glasset, ligesom man ser det på en bilrude, når den knuses.

Kort om støbejernsvinduers historie

Støbejern eller smedejern er meget langsomt nedbrydeligt, og har været brugt i bygninger i flere hundrede år. Brugen af det i Europa kan dateres helt tilbage til 1400-tallet. Derfor kan du nemt støde på smedejernsvinduer i kirker, ældre bygninger eller slotte, der er i original stand. Vi ser også originale støbejernsvinduer, der er over 100 år gamle, som det stadig er muligt for os at restaurere og derved forlænge deres levetid endnu mere. Så holdbart er materialet altså.

Gennem tiden har man fundet flere anvendeligheder til støbejernet samt nyere og bedre metoder til smeltningsprocessen, hvorfor det i dag også er populært anvendt til køkkenudstyr som gryder og pander