Kære Kunde

Vi har pr. 01-03-2023 måttet tage en hård og kynisk beslutning om at stoppe med at tilbyde vores flotte vinduer, specialløsninger og meget andet som følge af at vi drukner i vores egen succes. Vi vil fremover koncentrere os om bænke, lamper og glasriste, mens alt andet vil blive stoppet. Vi har dog samarbejder med vores tidligere samarbejdspartnere om at de kan videreføre kulturarven. Hvorfor vi kan henvise jer til rette partnere.

Som nævnt mange steder på vores hjemmeside er brugen af støbejern en gammel tradition. Selvom støbejern har lang holdbarhed skal det fra tid til anden vedligeholdes. Hvis jernet har været godt er det mest et spørgsmål om rustbeskyttelse. Med tiden kan det dog ikke undgås at der kommer rustangreb.

Ved bevaringsværdige og fredede bygninger er det et ufravigeligt krav at bevare det oprindelige hvis muligt. Og her er det Velamp’s mangeårige ekspertise kommer på banen. Vi har hjulpet kirker, slotte, herregårde og kommuner med at bringe kirkespir, vinduer, skilte, hegn, lamper og mange andre støbejernsartikler tilbage til det oprindelige.

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Download vores Brochurer her

Herunder ses renoveringstrin på et hegn

Proceduren er meget omfattende men lidt forenklet følger vi nedenstående steps.

  • Demontering og sendes til vores værksted i Vejen.
  • Sandblæsning, så vi kommer helt ned til det rå støbejern.
  • Opretning, slibning og svejsning er nogle af de metoder vi anvender for at få støbejernet tilbage til original stand. I videst mulig omfang bevares patina på denne måde.
  • Genstøbning er helt eller delvist nødvendigt.
  • Metallisering som består zink.
  • 2-komponent primer
  • 2-komponent topcoat som også indeholder zink. = 30års garanti.
  • Montage, kobber, strøm, træ, glas og hvad der ellers hører til.
  • Forsendelse og reetablering på det oprindelige sted.

Ovenstående sikrer at vi kan give 30års overfladegaranti, også på emner som allerede er 100 år gamle. Se alle vore produkter: Lamper, vinduer, bænke, hegn og gitre, skilte, arkitekter & kunst, renovering.

Renovering eller ”Køb og smid væk”

”Køb og smid væk” kulturen var en ganske accepteret kultur op gennem slutning af det 19 århundrede. Alt det gamle skulle væk, det var dyrt og besværligt, men vi glemte noget….historien og vores kulturarv. Denne mentalitet er dog på retur, takket være den stigende fokus på ansvarlighed og sustainability.

En overgang var det næsten almindelig accepteret at vinduer kun kunne holde 20-30år før de skulle udskiftes. Total økonomien er naturligvis et spørgsmål om tal og hvordan man ønsker tilbagebetalingstider mm. Men i en tid med stigende bevidsthed om at der skal være noget tilbage til kommende generationer, giver det dog god mening med renovering og genbrug.

Sidst men ikke mindst kommer hele det historiske aspekt og vores kulturarv ind i billedet. Københavnerbænken, Kirkevinduet, de gamle gadelamper, den gamle gård med de hyggelige støbejernsvinduer. Alle disse skatte er det som skaber den unikke danske hygge og det som turister strømmer til landet for at opleve.