Kære Kunde

Vi har pr. 01-03-2023 måttet tage en hård og kynisk beslutning om at stoppe med at tilbyde vores flotte vinduer, specialløsninger og meget andet som følge af at vi drukner i vores egen succes. Vi vil fremover koncentrere os om bænke, lamper og glasriste, mens alt andet vil blive stoppet. Vi har dog samarbejder med vores tidligere samarbejdspartnere om at de kan videreføre kulturarven. Hvorfor vi kan henvise jer til rette partnere.

Designere, arkitekter og kunstnere bruger VeLamp og vores støberi i udpræget grad til deres mange alsidige opgaver. Vores værksted åbner vi gerne når der skal diskuteres eller sikres detaljer, så netop detaljerne bliver 100% som tiltænkt. Vi har et stort udvalg af forskellige pullerter, hegn, låger, skiltestandere og skilte som kan kombineres på mange måder.

Kombiner støbejernsvinduer med lamper og en flot Københavnerbænk og fuldend drømmen med et stykke kunst udført i smukt støbejern. Skriv til os på mail.

Se alle vore produkter: Lamper, vinduer, bænke, hegn og gitre, skilte, arkitekter & kunst, renovering.

Kontakt

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Download vores Brochurer her

Støbejernets historie som kunst

Støbejern er gennem alle tider blevet brugt som et fleksibelt materiale til at lave dekorationer og ornamenter. Kirker og kirkegårde er alle blevet udsmykket med diverse støbejernsartikler. Kirkespiret, gravkorset, gravgitret eller måske portene foran herregårdene blev altid udformet som blikfang og for at markere status. Jo flere ornamenter og pynt som man havde råd til jo bedre var det. Op gennem det 19. århundrede forsvandt støbejernet som et status symbol, da det blev betragtet som lidt besværligt. Der anvendes stadig støbejern som kunst. Dog i et mindre omfang end tidligere.

Derimod har arkitekter et stigende fokus på støbejern som et fleksibelt bygningsmateriale. Specielt det at støbejernet kan udformes med bløde buer med et slankt design og høj styrke er noget der anvendeligt for arkitekter. Derudover kan støbejernet anvendes i rå udgave uden maling og har en meget smuk overflade som matcher Corten-stål ol. Så arkitekter ser i dag støbejern som et supplerende materiale der kan være med til at give nogle smukke og æstetiske linjer.Kun fantasien sætter grænser.